15:00

OAFF

Referat: Sandviks IK - OAFF

Sandvik hemmabesegrar OAFF med 4-0 (3-0)
Sandvik startar intensivt och OAFF blir rejält tillbakapressade första tio, Sandvik skapar också två bra chanser under den tiden. När OA så smått börjar jämna ut spelet kommer två kallduschar - först skadas Örjan Pääjärvi (hälsenan) och innan vi får in ersättaren kommer en fin djupledsboll från Sandvik där Henry Odi ser att Felle hamnat på halvdistans och lobben går in till ledning 1-0. Några minuter senare kommer ett inlägg och åter är SIF:s Henry Odi på rätt plats när han snyggt nickar in 2-0. Efter målet avtar Sandviks övertag och OAFF håller jämna steg sista tjugo minuterna. OAFF har också två bra lägen att spräcka nollan där bollen vid det ena tillfället dansar på mållinjen men tyvärr får vi inte in den. I den 39:e minuten kommer 3-0 som i princip dödar matchen. Paussiffrorna 3-0 är något för stora då OAFF var värda ett mål.

Andra halvlek blir mer avslagen där bägge lagen har svårt att skapa dom riktigt giftiga lägena. OAFF kommer i några anfall som ser ut att kunna bli farliga men sista passningen misslyckas och chanserna rinner ut i sanden. Sandvik har också en del tillfällen främst genom inspel från kanterna som dock OAFF ganska enkelt kan avvärja. I den 73:e minuten lyckas SIF med ett inspel där man kommer till avslut och då spikas slutresultatet 4-0.

Sett över hela matchen ör Sandviks seger odiskutabel även om siffrorna 4-0 borde varit något mindre då OAFF ändå skapade några riktigt vassa chanser. I ett bra kämpande OA går dom extra plussen till Felix Pekkari, Martin Kangas, Mikael Olli och sist men inte minst till OAFF:s klart bäste och en av matchens bästa spelare - Joel Hiltunen som lyckades med det mesta när han gjorde säsongens bästa match. I Sandvik var anfallaren Henry Odi lagets klart lysande spelare.

I en lättdömd match behövde domaren Roland Adelsson inte plocka upp något gult kort vilket tyder på att han hade full kontroll på händelserna.